Trailers reinigen volgens HACCP

HACCP is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Dit controleproces, uitgaande van de Europese Unie, moet ervoor zorgen dat het productieproces van alle voedingsmiddelen gepaard gaat met zo weinig mogelijk risico op besmetting. Olsthoorn Truck & Trailer Service biedt de klant de mogelijkheid trailers en aanhangwagens inwendig te laten reinigen en zo nodig te desinfecteren.

Wij adviseren de trailer regelmatig inwendig te laten reinigen. Zoals op de volgende momenten:

- Elk half jaar
- Bij elke APK
- Bij elke chassisbeurt
- Bij elke inwendige polyester-reparatie
- Na boor- en/of laswerkzaamheden in de trailer of aanhangwagen

Voor het reinigen en desinfecteren wordt gebruik gemaakt van reinigingsmiddelen welke geschikt zijn voor gebruik in de voedselindustrie. Na het reinigen en desinfecteren wordt het voertuig grondig nagespoeld met schoon water, waarna het voertuig wordt droog getrokken. 

Ook is het mogelijk om zelf je trailer uit te spuiten op onze wasplaats.    

Registratie

Wij kunnen de werkzaamheden registreren in diverse online registratiesystemen, afhankelijk bij welk systeem de klant is aangesloten. In opdracht van de klant melden wij het voertuig af nadat de wassing heeft plaatsgevonden. Voor beide partijen wordt het proces hierdoor in- en overzichtelijk. 

Systemen waar onze klanten o.a. mee werken zijn Travis en ProTruckWash.

Meer over Travis en ProTruckWash

Via TRAVIS en ProTruckWash kunnen onze klanten bedrijfswagens gecontroleerd laten wassen bij aangesloten wasstraten. Via het online webportal van Travis en ProTruckWash hebben wagenparkbeheerders toegang tot alle wassingen binnen hun wagenpark. De wasprogramma’s worden achteraf via één volledig gespecificeerde factuur bij de klant in rekening gebracht.

De gebruiker kan zelf de maximale was frequentie per voertuig instellen en desgewenst een email-alert ontvangen wanneer een voertuig is gewassen. Doordat de gebruiker direct inzicht heeft over de HACCP certificaten die zijn afgegeven door desbetreffende wasstraten, beschikt de klant altijd over een sluitende HACCP registratie. Tevens is het mogelijk om deze als Excel-rapport te downloaden. 

Wanneer de registraties m.b.v. Travis plaatsvinden kan de Travis Card en de Shell Card als betaalkaart gebruikt worden.

Lees hier meer over Travis.

Lees hier meer over ProTruckWash.

Protruckwashtravisshell